Hjemmet: Stort intervju med VilMer-ambassadør Dag Otto Lauritzen

Facebook-ikon
Del med venner og familie

I påskeutgaven av ukebladet Hjemmet får leserne et innblikk i Lauritzens bakgrunn for hans engasjement i VilMer.  

Etter å ha opplevd at faren fikk demens og lillesøsteren ble rammet av Alzheimer, har det blitt viktig for han å sette søkelys på hvordan vi kan skape en mer givende, sosial og aktiv eldreomsorg, full av gode øyeblikk.

Hjertesak førte til VilMer-samarbeid

Det gjorde spesielt inntrykk på ham å se hvordan sykdommen påvirket faren hans, Rolf, som gikk bort i fjor sommer. Til Hjemmet forteller Dag Otto om at han vokste opp med faren som sitt største, fysiske forbilde. Han er grunnen til at Dag Otto elsker å være i aktivitet, og brenner for hverdagstrimmen.

Da sykdommen tok overhånd klarte ikke Rolf lenger å gå de lange turene i fjellet alene som han var så glad i.  

Å tilrettelegge for at faren kunne nyte naturen og hans livslange interesser, ble viktig for Dag Otto. Han tok derfor med seg faren på tur så mye han kunne, innenfor de rammene som passet den nye tilværelsen.  

Dette er bakgrunnen for Dag Ottos dedikerte arbeid sammen med VilMer. Løsningen VilMer Aktivitetsplan benytter moderne teknologi til å levere aktivitet som tjeneste. Aktivitetsplanen blir fylt opp av tilpassede fysiske og digitale aktiviteter levert av VilMer. Slik tilrettelegger løsningen for en mer sosial og aktiv hverdag for eldre, som også avlaster helsepersonell og pårørende.

Les mer om VilMer Aktivitetsplan for omsorgstjenesten, og om aktivitetstjenesten VilMer Hverdagsvenn for eldre hjemmeboende.

Dag Otto Lauritzen på besøk hos Gunhild, som har fått en mer sosial og aktiv hverdag med VilMer Hverdagsvenn. Bildet fra artikkelen i Hjemmet.

Les mer om Dag Ottos samarbeid med VilMer

Om samarbeidet med VilMer: Nytt samarbeid: Dag Otto Lauritzen brenner for å aktivisere eldre

Om hverdagstrimmen og frivillighet: Opplevelser for livet med Dag Otto på Sofienberghjemmet

Om tilrettelagt aktivitet med hverdagsvenner, for eldre som bor i egne hjem: — Det er et skrikende behov for mer sosial og fysisk aktivitet blant eldre, mener Dag Otto

Sosialnytt har også nylig delt en artikkel om Dag Otto og hans erfaring med demens og engasjement i VilMer - les det her.

Stort intervju med Dag Otto Lauritzen om hans erfaring med sykdom i familien, som har ført til et brennende engasjement for eldreomsorgen.