Hvordan kvalitetssikrer VilMer frivillige?

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Vår filosofi er "mange bekker små gjør en stor å", og vi forsøker å senke terskelen for å bidra.

For å forsikre oss om at møtene mellom de frivillige og de eldre/omsorgstjenesten oppleves trygge, tar vi flere steg for å bli kjent med dem som melder seg som frivillig gjennom VilMer.  

Som en del av kvalitetssikringen gjennomfører vi de følgende stegene:  

  1. Vi tar personlig kontakt med alle som registrerer ønske om å bidra med tid og opplevelser. Vi gjennomfører alltid en samtale på telefon eller video for å kartlegge interesser og vurderer egnethet, før aktivitetsprofilen blir publisert. Vi sjekker også referanser ved behov.
  1. Alle bidragsytere signerer på en taushetserklæring, og må forholde seg til VilMers retningslinjer for bruk av personvern.
  1. VilMer følger opp både de frivillige og omsorgstjenesten med jevne mellomrom for å sikre at tilbudet er tilfredsstillende og at alle parter er fornøyde og opplever trygghet i samværet.

Kvalitetssikring ved grupper

I de tilfellene der bidragsytere er lag, foreninger, bedrifter, skoleklasser og barnehager kvalitetssikrer VilMer disse aktørene gjennom en kontaktperson for gruppen.

Trenger man politiattest?

Dersom en bidragsyter skal bidra med aktiviteter for personer med psykiske utviklingshemminger, vil vi i samarbeid med kommunen innhente politiattest. Dette vil vi avtale med den enkelte.  

Kvalitetssikring ved besøk med hund

Ønsker du å være frivillig med hund, stilles det noen flere krav for å bidra. Les mer om hva vi gjør for å kvalitetssikre at en hund egner seg til å besøke eldre og andre pleietrengende.  

glad mann vinker i videosamtale til mobilkamera
VilMer gjennomfører blant annet alltid en samtale på telefon eller video før personer blir godkjent som bidragsytere.
Ved å kvalitetssikre frivillige gjør vi det enkelt, trygt og moro å bruke VilMer.