Indre24: Tar i bruk ny løsning – skal bli bedre kjent med beboernes livshistorie

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Grinitun sykehjem og Hobøl bo- og behandlingssenter var først ute i kommunen med MinMemoria. Nå kommer også Løkentunet og Edwin Ruuds omsorgssenter i gang med løsningen.

Skal øke fokus på personsentrert omsorg

Onsdag 27. oktober ble det holdt pårørendemøte på Grinitun. Dagen etter ble det gjennomført på Løkentunet.

– Sykehjem i Indre Østfold skal bruke MinMemoria for å øke beboernes engasjement og aktivitet ved å legge til rette for sosial kontakt med deres pårørende og for å øke personsentrert fokus i tjenesten, forteller leder for Grinitun og Hobøl bo og behandlingssenter, Irene Holtet Skavås, til Indre24.

Introduserte pårørende til MinMemoria

Marthe Tverbakk Tjærandsen og Anne Sveen fra VilMer var på plass i Indre Østfold for å fortelle pårørende i kommunen om livshistorieverktøyet MinMemoria.  

– Alle som får tilgang kan bidra med innhold, og sende bilder og meldinger i hverdagen. På denne måten kan også helsepersonell, avlastere og andre støttepersoner bli bedre kjent med personen, og enklere skape gode opplevelser i hverdagen, forklarte de.  

helsepersonell utforsker MinMemoria på nettebrett
Helsepersonell i Indre Østfold gjør seg kjent med MinMemoria.
Anne Sveen (avbildet) og Marthe Tverbakk Tjærandsen fra VilMer var i Indre Østfold for å fortelle pårørende i kommunen om livshistorieverktøyet MinMemoria.