Her og Nå: Alle trenger en hverdagsvenn, sier Dag Otto Lauritzen

Facebook-ikon
Del med venner og familie

I en stor artikkel på seks sider forteller Dag Otto Lauritzen om sitt engasjement som ambassadør i VilMer.  

— Målet mitt som ambassadør er å skape flere gode øyeblikk, både for eldre som bor hjemme i egen bolig og på sykehjem, forteller han engasjert til ukebladet.  

Hans livsoppdrag om å inspirere folk til å bli mer aktive i hverdagen, sammen med hans personlige erfaringer med demens og Alzheimer i nær familie, har gjort at han virkelig brenner for å skape en mer aktiv og sosial hverdag for eldre.

Dag Otto Lauritzen besøkte Gunhild Pettersen i Oslo.

Besøker VilMer Hverdagsvenn-kunde

Da Her og Nå møter Dag Otto for intervju, tar de sammen turen til Holmlia for å besøke Gunhild Pettersen på 81 år. Hun er en av dem som får besøk av en hverdagsvenn fra VilMer.  Ukentlig kommer Gitte Hestenes på besøk til henne for å gå tur, hjelpe til med ærender, og selvfølgelig skravle og fjase om løst og fast.

Besøkene er for dem begge både hyggelige og givende, i tillegg til at Gunhild får en mer forutsigbar, aktiv og sosial hverdag. Ikke minst opplever hun mer trygghet og fleksibilitet ved at hun får en arm å støtte seg på når de er på tur, og Gitte bidrar til å kjøre til steder Gunhild ikke har mulighet til å komme seg til alene.  

Hverdagsvenn Gitte bidrar til at Gunhild får en mer sosial og aktiv hverdag.

Støtte for pårørende

Gunhild forteller at hennes nærmeste pårørende ikke bor i nærheten. Så selv om de kommer på besøk og har jevnlig kontakt, er det fint å ha en hverdagsvenn som kan supplere og hjelpe til med hverdagslige gjøremål.  

Dag Otto nikker forståelsesfullt. Det er nok ikke umulig at han etter hvert skaffer en hverdagsvenn til lillesøsteren sin som har Alzheimer. Han synes også det er vanskelig å alltid skulle strekke til, og har full forståelse for andre familier som føler det samme.  

Les mer i Her og Nå

Les hele artikkelen i Her og Nå, for å lære mer om Dag Ottos aktive liv og veien til hans engasjement for en aktiv aldring, og for å få høre mer om Gunhild og Gittes erfaringer med aktivitetstjenesten VilMer Hverdagsvenn.  

Dag Otto Laurtizen, Gunhild Pettersen og Gitte Hestenes i samtale om hvordan aktivitetstjenesten fra VilMer har endret hverdagen til Gunhild.