VilMer Aktivitetsplan: Mer enn aktivitet – et kvalitetsløft

Facebook-ikon
Del med venner og familie

Vi vet at hverdagen for helsepersonell i eldreomsorgen er hektisk, og behovet for fysisk og sosial aktivitet blant eldre er økende. Derfor har vi lansert VilMer Aktivitetsplan.  

Dette er en løsning som ikke bare fyller dagene med varierte fysiske og digitale aktiviteter, men også tar hensyn til brukernes unike livshistorier, interesser, og helsetilstand.  

For de som har hatt tilknytning til VilMer en stund, høres dette kanskje kjent ut. VilMer har tilrettelagt for aktivitet med frivillige som et verktøy for helsepersonell, og levert digitale aktivitetsløsninger i flere år allerede. Med VilMer Aktivitetsplan tar vi det til nye høyder ved at VilMer nå også planlegger og organiserer aktiviteten, og dermed avlaster helsepersonell samtidig som det skapes mer aktivitet.  

to polaroi-bilder. To kvinnlige sykepleiere som smiler til venstre, og en eldre mann med en katt på fanget til høyre
Løsningen gir fordeler både for helseansatte, brukere, pårørende, og lokalsamfunnet.

En nødvendig løsning for moderne omsorg

Ensomhet og inaktivitet er en enorm utfordring i dagens samfunn. Med over 1 million ensomme eldre i Norden, et tall som forventes å doble seg mot 2050, er behovet for denne løsningen mer kritisk enn noen gang. VilMer Aktivitetsplan er vår måte å bekjempe disse utfordringene på.

Med VilMer Aktivitetsplan vil omsorgstjenestene oppleve 3-5 ganger så mye aktivitet for om lag en fjerdedel av dagens kostnad. Dette har vi kunnet utvikle takket være et tett samarbeid med hundrevis av omsorgsinstitusjoner, og tusenvis av helseansatte, frivillige, og pårørende gjennom flere år.

to kvinner, en frivillig og en beboer sitter sammen og smiler til kamera
VilMer mener at mer aktivitet er ressursbesparende - i tillegg til en rekke andre gevinster for beboere, ansatte og pårørende. Bilde av frivillig Solveig (t.v.) på besøk på Sofienberghjemmet i Oslo.

Hva gjør VilMer Aktivitetsplan unikt?

For å komme i gang kartlegger VilMer behovet for aktiviteter på avdelingene, samt når på dagen det passer å arrangere. Ut fra dette lager VilMer en aktivitetsplan for hver avdeling, i tillegg til å organisere og levere alt innholdet i planen.  

VilMer rekrutterer og følger opp frivillige slik at beboerne får opplevelser for enhver smak: Gode samtaler, kortspill, gåturer, hundebesøk, malestunder, gratis pizza, blomster og bakst fra lokale aktører, sangstund med barnehagen, underholdning og utflukter.

I tillegg produserer og tilgjengeliggjør vi digitale opplevelser, som blant annet er tilpasset sakte-TV, VR-opplevelser, quiz og samtaleleker.

Aktivitetsprodukter som allerede finnes på avdelingene, kan også legges til i planen. For eksempel Yetitablet, Yatzy, robotkjæledyr og boccia, eller andre faste aktiviteter som stoltrim, frisørtimer og legebesøk.

Slik samles all aktivitet i en felles plan på tvers av beboere og avdelingene. Hver plan er unik og spesielt tilpasset til hver enkelt avdeling og menneskene som bor der.

et eksempel av hvordan en dag ser ut i kalenderen. Blant annet sakte-TV, gåtur, lunsj og babybesøk er på planen.
Planen fylles med varierte aktiviteter som samles i en tydelig oversikt.

Mer aktivitet, uten ekstra arbeid for helseansatte

Våre aktivitetsplaner og teknologi oppleves som en velfungerende medhjelper for helsepersonell og pårørende i tidsklemma.

Ved å bistå helsepersonell med å organisere aktiviteter og øke det sosiale nivået på avdelingen, frigjøres enda flere varme hender til å utføre helseoppgaver.

Frivilligkoordinator Ingeborg E. Andresen ved Hovlitunet i Søndre Land deler denne erfaringen.  

— Før opplevde vi at aktivitetsnivået kunne variere. I travle perioder kunne jeg uffe meg og tenke “hva skal vi gjøre nå?”, fordi vi ikke hadde tid til å gjøre avtaler med frivillige. Men med VilMer Aktivitetsplan blir det organisert for oss. Nå trenger vi bare å følge med på planen, ta imot de frivillige og ønske dem velkommen. Det har vi tid til! forteller hun entusiastisk.  

Dette bidrar til at stressnivået senkes.

— Vi er stolte over å være en medspiller i eldreomsorgen, og vår ambisjon er å bidra til at helsepersonell og pårørende kan ha mer verdifull tid med de eldre, uten at dette går på bekostning av nødvendige oppgaver, sier daglig leder i VilMer, Øystein Landgraff.

Er du klar for å få mer tid til å fokusere på det som virkelig betyr noe: å gi omsorg og skape verdifulle øyeblikk for de eldre? La oss sammen skape flere gode øyeblikk i omsorgstjenesten. Les mer om VilMer Aktivitetsplan eller ta kontakt med oss for å finne ut mer om hvordan løsningen kan gjøre en forskjell på din arbeidsplass.

VilMer Aktivitetsplan skaper en hverdag fylt med tilrettelagt aktivitet i eldreomsorgen.